Agenda en uitgaanstips

Onafhankelijkheidsdag - Dita e Pavarësisë
28 november

Op 28 november wordt er in Albanië Onafhankelijkheidsdag gevierd. Deze dag wordt sinds 1912 gevierd. Op deze dag viert men dat Albanië onafhankelijk werd na vijf eeuwen onder Ottomaanse heerschappij te hebben gestaan.

 

 

Bevrijdingsdag - Dita e Çlirimit
29 november

Net als in Nederland wordt er in Albanië gevierd dat men bevrijd werd van het juk van Nazi-Duitsland.

Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 70
Deze week 487
Deze maand 2313
Sinds 11-2008 838363

Cursus in het buitenland 

Albanees leren in Albanië

 

Lincoln Center
Plaats: Tirana

Het Lincoln Center in Tirana is een educatief instituut dat vooral gericht is op cursussen Engels voor Albaneestaligen. Zij bieden echter ook cursussen Albanees voor Engelstaligen aan. In hun eigen woorden: "Onze hoogwaardige diensten bieden onze studenten de beste curricula, docenten en een wereldwijde academische omgeving ter ondersteuning van hun persoonlijke en professionele prestaties op het gebied van taal en bedrijfsleven."
Webzijde: Lincoln Center Tirana

 

 

 

Academy of European Languages (AEL)
Plaats: Tirana

De Academy of European Languages is een internationale taalschool opgericht in oktober 2013, gevestigd in Tirana, Albanië. Wij bieden taalcursussen Albanees, Engels, Duits, Italiaans en Frans op alle taalniveaus (A1 - C1) alsmede basiscursussen computer, schilderlessen en zomerkampen voor jonge kinderen en volwassenen. De leus is van de taalschool is "Kom binnen om te leren, ga dan weer naar buiten om te presteren!"
Webzijde: AEL Languages

 

 

 

Internationale Bouworde
Plaats: Diverse steden

De Internationale BouwOrde organiseert sociale bouwprojecten over de hele wereld. Niet direct taallessen, maar wel een mooie manier om met de plaatselijke bevolking van een land in contact te komen en zo kun je alsnog je taalvaardigheden ontwikkelen. De IBO was oorspronkelijk gericht op Oost-Europa, maar vandaag de dag zijn er ook projecten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika.
De Nederlandse priester Werenfried van Straaten is de oprichter van de BouwOrde. Het idee voor de Bouworde kreeg hij als volgt:
"Ik gaf een meisje een bidprentje en zei: "Hang dat thuis maar aan de muur."
Toen zei dat meisje: "Pater, wij hebben thuis geen muur."
Daarop richtte van Straaten de Bouworde op.
Bij een IBO-bouwkamp werk je in een groep van internationale vrijwilligers (meestal Nederlanders, Belgen en Duitsers) samen met de plaatselijke bevolking. Het gaat dan om kleinschalige projecten waarbij je echt een verschil kunt maken. Tijdens het werk leer je de mensen ter plaatse goed kennen en proef je van een andere cultuur. Zo leer je een land beter kennen dan met een gewone vakantiereis. De IBO heeft regelmatig projecten in Albanië. Zo'n vrijwilligersreis is tevens een mooie manier om je taalkennis te verdiepen.
Van harte aanbevolen!
Webzijde: IBO Nederland / IBO Vlaanderen

 
2024 Harmen Schoonekamp | Contact | Talennet | Sitemap..

Citaat van de dag

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.
Kur ti shikon në një humnerë, edhe humnera shikon në ty. "
- Friedrich Nietzsche -
(1844-1900)

Snelkoppelingen en mededelingen

Neem contact op

E-mail