Agenda en uitgaanstips

19 oktober

Moeder Teresadag - (Dita e Nënë Terezës)

 

Onafhankelijkheidsdag - Dita e Pavarësisë
28 november

Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 42
Deze week 42
Deze maand 379
Sinds 11-2008 759543

De menselijke levenscyclus - Cikli i jetës njerëzore
 

leven (zelfstandig naamwoord) jeta
leven (werkwoord) të jetosh
conceptie ngjizja
geboorte lindja
geboren worden të lindësh
kind fëmijë
jongere adoleshent
student student
werken të punosh
carrière, loopbaan karrierë
middelbare leeftijd mesi i jetës
overgang menopauza
pensioen dalja në pension
bejaarde të moshuarit
bejaardentehuis shtëpia e të moshuarve
dood vdekja
sterven të vdesësh
begrafenis funeral
crematie djegia
ontbinding dekompozimi
pluk de dag Kape ditën
gedenk te sterven Mbaj mend se do të vdesesh.
Laten we eten en drinken, want morgen zijn we dood Le të hamë dhe pimë, sepse nesër do të vdesim!

 

 

 
  2022 Harmen Schoonekamp | Contact | Talennet | Sitemap..

Citaat van de dag

"Wie geen vreemde talen kent, snapt niets van zijn eigen taal.
Ai që nuk njeh gjuhët e huaja nuk di asgjë për të tijën "
- Johann Wolfgang von Goethe -
(1749-1832)